Reseptivinkit

  • Tomaattikeitto

    • 2prk tom.murskaa
    • vettä
    • suurustetta(maizenaa)
    • 2kynttä valkosipulia
    • 1kpl sipulia
    • 200g porkkanasosetta
    • tilkka öljyä
    • ripaus pippuria
    • 1kpl liemikuutio( kasvis tai liha)
    • n. 100gkermaa tai tuorejuustoa jos haluat

    -kuullota sipuli+vs kattilassa
    -lisää murskat soset ja vesi+liemikuutio
    -mausta
    -lisää kerma/sulatejuusto
    -suurusta mieleisesen paksuiseksi

    porkkanasose

  • Lämmin porkkansosekeitto

    • 1 sipuli
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 1 rkl öljyä
    • 1 tl currya
    • 1 rkl raastettua inkivääriä
    • cayenne-pippuria maun mukaan
    • 1 l kasvislientä
    • 1 ps (500g ) porkkanasosetta
    • 5 dl perunasosetta
    • 2 dl kookoskermaa

    Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää mausteet. Siirrä sipuliseos kattilaan ja kaada päälle kasvisliemi. Lisää joukkoon soseet. Anna keiton kiehua välillä sekoittaen 10 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kookoskerma. Anna keiton vielä kiehahtaa.

    porkkanasose, perunasose

  • Kasvissosekeitto:

    • 2,000kg vettä tai kasvislientä
    • 0,600kg perunoita paloina
    • 0,100kg sipulia kuutioina
    • 0,150kg palsternakkaa paloina
    • 0,300g porkkanasosetta
    • 0,200g lanttusosetta
    • 0,250kg sulatejuustoa tai kermaa
    • pippuria
    • rakuunaa
    • persiljaa
    • suolaa

    Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset vedessä/kasvisliemessä kypsäksi. Kaada osa keitinvedestä toiseen astiaan. Soseuta keittopohja. Lisää porkkana- ja lanttupyreet sekä sulatejuusto/kerma. Kuumenna ja mausta. Lisää keitinlientä, mikäli keitto on liian paksua.

    Tarjoile kulholta tai lautaselta, laita päälle raejuustoa nauti näkkileivän tai ruisleivän kera

    kasvissosekeitto, porkkanasose,lanttusose,

  • Bolognesekastike

    • 0,400kg jauhelihaa
    • 0,100kg sipulia
    • 0,008kg tuoretta valkosipulia
    • 0,200kg porkkanasosetta
    • 0,500g tomaattimurskaa
    • 0,030kg balsamiviinietikkaa
    • 0,025kg hunajaa
    • 0,150kg vettä
    • oreganoa
    • basilikaa
    • suolaa
    • mustapippuria

     

    Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Lisää loput aineet, hauduta vähintään 30min. Tarjoile bolognesekastike keitetyn pastan -tai keitettyjen kasvisten kera.